top of page
Search

Loša energija pekara


Pekare su veoma rasprostranjene u našoj zemlji. Skoro pored svake škole možete naći po jednu pekaru, a često ih ima i u školama.

Ugljeni hidrati su jedna od osnovnih namirnica za zdrav život i predstavljaju osnovnu materiju za dobijanje energije u ogranizmu. U proseku ugljeni hidrati bi trebalo da daju 50-60% energije u ukupnom dnevnom obroku.


Kada jedete hleb, dajete svom telu gorivo za svakodnevne aktivnosti.


Svi znamo da prevelika konzumacija testa, naročito ono napravljeno od belog brašna, nije zdrava, ali da li znate zašto?


Tinejdžerskom telu i telu deteta u razvoju je potrebno dosta energije, ali kada se ta energija unosi preko preterane konzumacije testa, naročito belog hleba, dolazi do gojaznosti, srčanih oboljenja i u nekim slučajevima - dijabetesa. Naročito ako se Vaše dete ne bavi sportom ili nije prirodno veoma aktivno.

Ako Vaše dete za doručak i ručak, a usput i užinu, jer znamo da mališani vole da grickaju hranu izmedju časova, konzumiraju pretežno hranu napravljenu od testa belog brašna, povećavate procenat mogućnosti da Vaše dete bude tromo, nezdravo i sveukupno gojazno i nesrećno. A samim tim i Vi sa Vašim detetom.


Nažalost, deca često nemaju drugog izbora sem pekara, koje su na pregršt oko njih, jer izmedju časova nemaju puno vremena da kupe nešto zdravije.


Zato je Lunch Pass odlična opcija za Vas i Vaše dete, gde ćete Vi biti mirnog uma, kad je u pitanju ishrana Vašeg deteta dok je u školi, a Vaše dete će biti zdravijeg tela, uma i duha. Jer kako stara poslovica kaže - u zdravom telu, zdrav duh!

30 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page